8 گام غیر‌هیجان انگیز برای نوشتن بیزینس پلن حرفه ای

چرا می خواهید بیزینس پلن حرفه ای بنویسید؟ پیشنهاد می کنیم تنها افرادی به مطالعه این مقاله ادامه دهند که کوچکترین تمایلی به رشد و توسعه یک برند و یا یک کسب و کار دارند. اگر به اندازه کافی برای روییدن و شکفتن انگیزه ندارید، زمانی به سراغ این متن بازگردید که بتوانید درد رشد را به خوبی تحمل کنید. نوشتن یک بیزینس پلن، موازی با آغاز تغییرات است. بیزنس پلن شما، هدفتان از بودن را نمایش می دهد. زمانبندی دقیق و مشخص نمودن نقشه مسیر برای رسیدن به مقاصد تعریف شده متفاوت، دقیقا همان چیزی است که نیاز دارید. آیا به تازگی برند خود را تاسیس نموده اید؟ آیا رویای برند شدن دارید؟ شما برای ادامه به بیزینس پلن نیاز خواهید داشت. اگر می پرسید چه شخص یا برندی نیاز به بیزینس پلن دارد، باید بگوییم همه ی افراد و شرکت ها در جایی به این احساس نیاز خواهند رسید. اگر امروز این احساس نیاز را ندارید، به علت آن است که هدف خاصی برای آینده برند خود تصور نمی کنید. در ادامه این مقاله با ادبلو همراه باشید تا 8 گام واقعا غیر هیجان انگیز برای نوشتن یک بیزینس پلن حرفه ای را بررسی کنیم.
5/5

بیزینس پلن ننویسید اگر، نمی خواهید به کهکشان سفر کنید!

چرا نیاز دارید تا بیزینس پلن بنویسد؟ آیا واقعا نیاز است تا راهی به این پیچیدگی را طی کنیم؟ آیا می دانید در 2 سال آینده چه مسیری را پیش خواهید گرفت؟ اگر از شما بپرسیم جایگاه برند نوپای شما در 2 سال آینده چه تعریفی دارد پاسخی دارید؟ اگر پاسخی ندارید بنابراین شما ابدا به آینده برند یا کسب و کار خود فکر نکرده اید. شما به عنوان صاحب یک برند یا کسب و کار، باید بتوانید به صورت دقیق به سوالات بسیاری پاسخ دهید. هویت شما چیست؟ مشتریان شما چه کسانی هستند؟ برای جذب مخاطب از چه راه هایی استفاده خواهید نمود؟ چگونه قصد دارید فعالیت رقیبان خود را بررسی کنید؟ جالب است بدانید، پاسخ همه سوالات شما در این طرح کسب و کار جذاب خواهد گنجید. همه آنچه باید بدانید را در طرح کسب و کار خود جستجو کنید. بیزینس پلن کسب و کار شما، نشان دهنده مبدا، مسیر و مقصد دقیق شما خواهد بود. امروز در چه ایستگاهی سوار موشک کسب و کار خود شوید و 2 سال یا 5 سال دیگر در کجا پیاده شوید؟

گام نخست، از بازار محصول خود غافل نشوید

گام نخست خود دارای 4 گام است که به شما این امکان را می دهند تا بدانید بازار محصول شما دقیقا در شرح چه توصیفی می گنجد. کمی پیچیده شد، ساده بگوییم که بررسی و تجزیه  تحلیل بازار به عنوان نخستین گام بیزینس پلن، می تواند به شما بگوید بازار محصول شما چگونه است. در گام نخست، باید صنعت خود را به درستی توصیف کنید. محصول، کالا یا خدمات خود را به درستی بشناسید و آینده آن را پیشبینی کنید. برای نمونه، مانند فروشنده عینک آفتابی در یک شهر بارانی یا یک فروشنده بستنی در قطب جنوب عمل نکنید. باید بدانید محصول شما در این بازه زمانی مخاطب و خواهان دارد و تا چه زمانی، مخاطبان شما به این محصول نیاز خواهد داشت؟ 3 گام بعدی را در پاراگراف بعدی مطالعه کنید. این گام بسیار بلند و طولانی بود. 

3گام بعدی را بلند تر برندارید ممکن است…

گام دوم چیست؟ اندازه کسب و کار شما در این بازار چیست؟ آیا در ابتدای طراحی بیزینس پلن کسب و کار خود قرار است با سرمایه ای هنگفت وارد شوید؟ همچنین این حجم کسب و کار شما باید به این سوالات پاسخ دهد که قرار است به چه کسانی کالا و یا خدمات ارائه دهید؟ آیا میخواهید به سراسر کشور خدمات دهید یا تنها به استان های شمالی کشور؟ اصلا کالای شما در جنوب ایران یا جنوب هر کشور دیگری طرفدار دارد؟ آیا شرایط فرهنگی و اقتصادی مردم شهر شما اجازه ی استفاده از این کالا را می دهد؟ بیزینس پلن کسب و کار شما باید بتواند به این سوالات پاسخ دهد. تلاش کردم هر 3 گام را شرح دهم که نشد. به پاراگراف بعدی مراجعه کنید.

2 گام ترسناک و وحشت انگیز!

1. برای شروع فعالیت شرکت یا کسب و کار خود به چه چیز هایی نیاز دارید؟ چگونه و با چه مقدار هزینه اولیه قرار است این نیاز ها را بر طرف کنید؟ 2. آیا نیاز به سرمایه گذار دارید؟ نمونه ای ایده آل و واقعی از محصول و خدمات خود را برای ارائه آماده سازید. بله واقعا هم باید برای بیزینس پلن استارت آپ یا کسب و کار خود سخت تلاش کنید. تا بدانید به قول مادربزرگ ها با خود چند چند هستید؟ خلاصه کلام آن که چقدر پول نیاز دارید؟ طی چند سال قرار است چقدر پول دربیاورید؟ مشتریان شما چه کسانی هستند و قرار است با چه نوع افرادی سروکار داشته باشند؟ این 2 گام را کاملا جدی و با هوشمندی بردارید.

اگر حسابش را ندارید، گام پنجم!

گام پنجم چیست؟ مکان! آیا می دانید مکان اصلی کسب و کار شما کجاست؟ استارت آپ راه اندازی می کنید یا رستوران سنتی؟ تفاوتی ندارد که چه می کنید باید بدانید قرار است برند شما کجا دایر شود. به محیط مورد نظر خود بروید و همه چیز را بررسی کنید. آیا مشتریان شما دسترسی راحتی به این نقطه دارند؟ اصلا آیا افراد این محل غذای سنتی را می پسندند؟ این گام را به دقت بررسی کنید چرا که فعالیت بازار سرد و آنلاین شما را به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد. مکان مناسب می تواند سبب جذب و یا دفع مخاطبان خاص شما شود.

گام ششم را پیش از گام اول بردارید!

اما جذاب ترین فعالیت شما در طراحی بیزینس پلن کسب و کارتان، همین گام ست. معقولانه در گوشه ای بنشینید و با بیاندیشید که اصلا برای سرپا نگه داشتن این بیزینس چقدر پول لازم داریم؟ لیست همه چیز را تهیه کنید و قیمت ها را بررسی کنید و ابدا خود را گول نزنید که با تخمین های واهی وارد میدان بشوید. پیشنهاد حرفه ای ما به شما، خوشبین و در عین حال منطقی بودن است. گام هفتم را می توان غول مرحله آخر دانست. گرچه 8 گام داریم. هفت خوان شما با یک خیال ساده به پایان می رسد! در خیالات خود تصور کنید که سرمایه گذار هستید. چرا باید بر روی ایده خود سرمایه گذاری کنید؟ برای این کار به چقدر پول نیاز دارید؟ برای تمرکز بر روی این ایده پیشنهادی چه اطلاعات و دیتایی را برای بررسی نیاز دارید؟ آیا با همین میزان نمونه کار و نمونه محصول می توانید خودتان را قانع کنید؟ بیزینس پلن شما نیاز دارد تا یک سرمایه گذار سخت گیر را قانع کند. بنابراین صادقانه و بدون بزرگنمایی این گام را بردارید.

هشتمین گام را آهسته برندارید

در هنگام برداشتن این گام باید سوخت موشک به همراه داشته باشید. عنوان گام هشتم، کمی موجب وحشت شما خواهد شد. سرمایه گذاران احتمالی شما چه کسانی هستند؟ آیا قرار است وام بگیرید؟ منابع مالی خود را مشخص کنید و همه چیز را برای آن در نظر بگیرید. بانک ها و موسسات مالی دستورالعمل های مشخصی دارند که باید به آنها پرداخته شود. بنابراین به دقت همه چیز را بررسی کنید و به سرعت هر چه تمام پیش بروید.

14 نوع بیزینس پلن داریم، یک لیست طولانی دیگر

1. بیزینس پلن تولید 2. بیزینس پلن توزیعی 3. بیزینس پلن تبلیغاتی 4. بیزینس پلن رایگان در ابتدا 5. بیزینس پلن بازار‌گاه آنلاین 6. بیزینس پلن خرده فروشی 7. بیزینس پلن با دسترسی بالا 8. بیزینس پلن با دسترسی پایین 9. بیزینس پلن بر پایه تجارت الکترونیک 10. بیزینس پلن با حق استفاده از داده های اطلاعاتی 11. بیزینس پلن انبوه 12. بیزینس پلن وابسته 13. بیزینس پلن شبکه ای 14. بیزینس پلن واسطه ای

در این 2 حالت باید بیزینس پلن طراحی کنید:

1. در هنگام راه اندازی یک استارت آپ 2. در هنگام راه اندازی و توسعه کسب و کار مهم ترین نوع بیزینس پلن در جهان حرفه ای ها و غیر حرفه ای ها، بیزینس پلن کسب و کار است البته با گسترش استارت آپ ها، امروزه نوع دوم ارزش کمتری ندارد. یک بیزینس پلن ایده آل، بر مبنای تحقیقات و دانش طراحی می شود. اگر سعی دارید تا یک بیزینس پلن جامع و کافی داشته باشید، باید همه ی موارد مورد نیاز را در آن ذکر کنید. همه چیز را به صورت کامل با جزئیات بیان کنید و اطلاعات کافی برای دسترسی متخصصان و سرمایه گذاران را در آن ها قرار دهید.

این موارد را در بیزینس پلن خود قرار دهید:

• شرح کاملی از تحلیل و آنالیز شرکت های رقیب و رقیبان در بازار • مشخصات کامل شرکت شامل نام و… • شرح کامل بیزینس و فعالیت هایی که قرار است انجام گیرند. • شرح این موضوع که چرا این ایده و بیزینس متمایز از سایرین است. • توضیحات کامل درباره نوع و برنامه بازاریابی • مشخص نمودن طرح منابع انسانی و نیاز ها در این زمینه • مشخص نمودن نیاز های مالی و منابع آن ها چگونه یک بیزینس پلن حرفه ای طراحی کنیم؟ آیا شما هم بلد نیستید؟ بهتر است از حرفه ای ترین ها کمک بگیرید زیرا این فعالیت می تواند کلیدی ترین فعالیت شما باشد.

ادبلو، از گام نخست تا هشتم

آژانس تبلیغات و ارتباطات موثر ادبلو، همواره به عنوان تیمی از حرفه ای ترین افراد متخصص در طراحی طرح کسب و کار و ارائه دهنده مشاوره کامل، طراح و مجری کمپین های تبلیغات، پروژه های تولید محتوای آنلاین و…برای برند های بزرگ و کسب و کار های نوپا خواهد بود. با ما تماس بگیرید.
آیا نیاز به تبلیغات آنلاین دارید؟ آژانس تبلیغاتی ادبلــو در کنار شما خواهد بود.
طراحی وبسایت فروشگاهی

طراحی وبسایت فروشگاهی

چقدر با مفهوم طراحی سایت فروشگاهی آشنا هستید؟ آیا در ماه گذشته هیچ گونه خرید اینترنتی را تجربه کرده اید؟ چرا انسان متمدن و مدرن

عکسبرداری معماری

عکسبرداری معماری مانند دیگر شاخه های عکاسی صنعتی و تبلیغاتی یک شاخه کاملا تخصصی محسوب می شود. حتی به نظر برخی کارشناسان به دلیل اینکه